Winter en plaagdieren, wat te doen?

Door 28 september 2018 Nieuws

De zomer is voorbij. Het koude, gure weer doet zijn intrede en dat weten de plaagdieren ook.

Ratten en muizen zullen weer naar warmere schuilplaatsen op zoek gaan en vliegen willen de herfst en winter ook op een beschutte locatie uitzitten.

In de zoektocht naar een beschutte plaats zullen ze veelal binnen dringen in panden waar we ze liever niet aantreffen. Woningen, kantoorpanden, kerktorens en ziekenhuizen zijn een aantal van die voorbeelden. Ze komen binnen via alle openingen die ze aan kunnen treffen. Zoals; ventilatievoegen, ventilatieroosters, dilatatievoegen en openingen door leidingwerk e.d.

De vliegen zijn niet schadelijk voor de gezondheid maar zullen wel als zeer hinderlijk kunnen worden ervaren. Dit omdat de vliegen in grote getalen komen overwinteren.

De rat en de muis daarentegen zijn wel schadelijk voor de gezondheid. Beidde dragen verschillende ziekten met zich mee, doen de behoefte overal waar nodig, en zullen op zoek gaan naar voedselbronnen en materiaal om nesten mee te maken. Dit zorgt voor veel knaag en vraatschade aan voedsel en materialen.

Om te voorkomen dat deze plaagdieren uw woning binnendringen is het daarom verstandig om uw pand zodanig af te dichten dat ze geen kans krijgen om binnen te komen. Uiteraard heeft A-spect plaagdierbeheersing de mogelijkheden, materialen, kennis en ervaring in huis om deze wering voor u uit te voeren!

Heeft u de overwinteraars al in uw pand aangetroffen? Dan kunnen wij hier ook een passende bestrijding op uitvoeren.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie over dit onderwerp of heeft u andere vragen over plaagdieren, bel dan vrijblijvend met 0525-842364, of kijk op www.a-spect.nl.