Skip to main content

Bestrijding en preventie van ongedierte in de agrarische sector.

Bel 0525 842364

Ongedierte kan leefomgeving verstoren in agrarische sector

Als agrarisch ondernemer weet u hoe belangrijk een gezonde leefomgeving voor mens en dier is. Ongedierte kan de leefomgeving in de agrarische sector verstoren en daarbij grote financiële schade veroorzaken. Niet alleen door knaagschade aan de stallen of de voervoorraad, maar ook doordat ongedierte zoals muizen, zwarte en bruine ratten, vliegen en vogels ziektekiemen mee kunnen brengen.

A-spect Plaagdierbeheersing is gespecialiseerd in bestrijding en preventie van ongedierte in de agrarische sector. Wij werken met u samen om plaagdieren te beheersen. Onze specialisten zijn speciaal voor de agrarische sector opgeleid en hebben ruime ervaring in het effectief bestrijden van muizen, zwarte en bruine ratten. Wij nemen u de zorg voor ongedierte uit handen. Wij gaan graag deze samenwerking met u aan!

Biologische ongediertebestrijding

Ook voor biologische landbouw bent u bij ons aan het juiste adres. Wij voldoen aan alle SKAL normen en Europese regelgeving op het gebied van ongediertebestrijding.

Uw Plaagdierbeheersplan

Compleet pakket plaagdierbeheersing (bijvoorbeeld tegen ratten), 8 bezoeken per jaar.

Neem contact met ons op voor de actuele prijzen.

Onze pakketten omvatten:

  • Inrichting van uw plaagdierbeheersplan met vang en detectiemiddelen.
  • Een overzichtelijk digitaal systeem waarin plattegronden en werkzaamheden worden bijgehouden.
  • Wettelijke risico-inventarisatie eenmaal per jaar.
  • Wij verhelpen kleine bouwkundige gebreken.
  • Wij geven wij adviezen op het gebied van onderhoud, wering en opslag om het risico op ongedierte te beperken.
  • Wij werken voor u in heel Nederland.

Uw voordeel

  • U heeft korte lijnen met uw vaste bestrijdingstechnicus.
  • Uw bestrijdingstechnicus is allround specialist en inzetbaar voor alle werkzaamheden met betrekking tot plaagdiermanagement, waaronder ook wering en preventie.
  • Deze scherpe prijs gaat nooit ten koste van onze uitstekende kwaliteit.
  • Extra werkzaamheden voeren wij uit volgens vooraf vastgestelde tarieven.

Wij gaan graag met u de samenwerking aan en samen een plaagdiervrije toekomst tegemoet.

Contact

Onmisbare partner in agrarische sector

A-spect Plaagdierbeheersing is een onmisbare partner voor elke agrarische ondernemer met passie voor zijn of haar agrarische onderneming.

Betrouwbaar, vakkundig en snel, dat is waar A-spect Plaagdierbeheersing voor staat. Wij richten ons op kwaliteit en service. Onze aanpak gaat verder dan bestrijden alleen! Wij leveren een complete aanpak van ongedierte, waarbij preventie ons uitgangspunt is voor de toekomst.

Daarnaast helpt onze ongediertebestrijding voor de agrarische sector bij het naleven van de wetgeving.

Wetgeving 2023

Voor gebruik van gif tegen ratten en muizen wordt IPM (integrated pest management) verplicht. Om hieraan te voldoen moet uw bedrijf voldoen aan de eisen van IPM en worden gecontroleerd door een externe instantie. Daarmee vervalt de KBA licantie zoals we die nu kennen. Bron ctgb

Ratten leven nooit alleen!

Ratten leven in populaties. 1 rat kan voor een plaag van 2000 ratten zorgen in 1 jaar tijd. 1 rat in de maiskuil kan al 1000 kg maïs vernielen. Dit komt door aantasting van de luchtdichte kuil, bevuiling en opname. Bij een populatie van 20 ratten verliest u € 1.300,- euro aan kuilmais.

In de praktijk: Hoe ratten een melkveehouder ziek maakten

Melkveehouder Roelof de Jong uit het Friese Abbega kreeg de ziekte van Weil, ook wel rattenziekte genoemd. Het begon in september. Roelof voelde zich moe en rillerig en kreeg rode vlekken op zijn voeten. Hij werd doorverwezen naar het ziekenhuis. Er kwamen vage klachten bij. Enkele dagen daarna kreeg de Fries de diagnose: de ziekte van Weil. ‘Waarschijnlijk opgelopen door besmet water in de autobanden op de kuil’, aldus de melkveehouder.

De bacterie leptospirose veroorzaakt de ziekte van Weil. Zo’n 60 tot 70 procent van de ratten, muizen en andere knaagdieren draagt deze bacterie bij zich. Zij kunnen de bacterie via hun uitwerpselen achterlaten.

De Jong vertelt zijn verhaal om andere boeren te waarschuwen. ‘Als je griepverschijnselen hebt en de klachten sudderen door, denk aan de ziekte van Weil. Handel snel, want het kan dodelijk zijn.’

Bron: Nieuwe Oogst, melkvee 8 feb 13.00.

Ratten bestrijding

Bel 0525-842364 of vul het contactformulier in voor een afspraak of meer informatie over dit probleem.