Skip to main content

Houtworm bestrijden?!

Wilt u houtworm bestrijden? Neem vandaag nog contact op A-spect plaagdierbeheersing of bel 0525-842364. Wij leveren professionele houtwormbestrijding!

Wat is houtworm?

De naam houtworm wordt gebruikt voor aantal soorten kevers die hout beschadigen. Zoals de huisboktor (ook wel bekend als boktor), de spinthoutkever, de gewone houtkever en de bonte knaagkever. De larven van de houtaantasters boren gaten in het hout en eten hout.

Houtworm en boktor tasten houten delen van uw woning of bedrijfsgebouw aan. Dit heeft grote schade tot gevolg.

Houtworm bestrijden

Denkt u aan een houtwormprobleem? Dan is het belangrijk snel actie te ondernemen en de houtworm te bestrijden. Voor de houtwormbestrijding voeren wij allereerst een uitvoerige inspectie uit en brengen het probleem in kaart. Daarna bestrijden wij vakkundig de houtwormplaag.

 

Houtworm bestrijding

Houtworm bestrijden gebeurt door het bespuiten van alle houten delen met een houtverduurzamingsmiddel. Zo pakken wij de houtwormplaag aan. Wij beschermen uw houten constructie tegen nieuwe besmettingen. Uiteraard passen wij deze bestrijdingsmiddelen toe met alle noodzakelijke maatregelen voor bescherming van mens, dier en milieu.

Hoe tast houtworm uw hout aan?

De volwassen houtworm legt eitjes in barstjes in het hout. De ontwikkelde larven knagen in het hout. Houtworm kan dakconstructies aantasten, maar ook houten vloeren, meubels en andere houten objecten. Larven knagen tot diep in het hout. Daardoor tasten ze de draagkracht van het hout aan. Dit kan zorgen voor inzakking van daken of meubels, houten trappen of vloeren.

Garantie

A-spect plaagdierbeheersing geeft jaren garantie op een behandeling tegen houtaantasters.

Kosten houtwormbestrijding

De kosten voor het bestrijden van houtworm zijn afhankelijk van de oppervlakte. Ook de staat van de aantasting aan het hout is van belang. De daarbij passende methode van bestrijding bestaat uit het inspuiten van het hout met speciale vloeistof. Wilt u een directe indicatie van de kosten? Vul dan onze offerte module in en ontvang direct een prijsindicatie voor het bestrijden van houtworm of boktor.

Wilt u advies over houtwormbestrijding en houtwormpreventie, neem dan  contact op met A-spect plaagdierbeheersing. Bel direct bel 0525-842364 of vul het contactformulier in.