Skip to main content

Meer meldingen van overlast plaagdieren, vermoedelijk door coronacrisis (Bron NOS)

Meer meldingen van overlast plaagdieren, vermoedelijk door coronacrisis (Bron NOS)

Dit meldt het Nos op haar website en in het nieuws vandaag 6 juli. Voor ons is dit echter geen nieuws. Voor A-spect Plaagdierbeheersing is ongediertebestrijding en wering en preventie van ongedierte ons vakgebied. Wij zijn uw kennis in plaagdieren!

Wij verzorgen plaagdiermanagement voor zowel zakelijke klanten en bedrijven als voor particulieren.

Ongediertebestrijding

Knaagdieren zoals ratten en muizen leven graag nabij mensen het zijn cultuurvolgers. Waar mensen zijn vinden plaagdieren voedsel. Tijdens de coronacrisis werkten meer mensen vanuit huis waardoor plaagdieren binnen bedrijven minder snel werden opgemerkt en meer kans kregen om zich te vestigen. Daarentegen werden er bij mensen thuis meer plaagdieren waargenomen, juist omdat mensen thuis werkten. Meer weten over ongediertebestrijding.

Ratten bestrijden

Ratten zijn een groot gezondheidsrisico voor mens en dier. Ratten kunnen dragers zijn van verschillende ziektes waaronder Ziekte van Weil, E. coli, Salmonella en TBC. Ook zijn het dragers van vlooien, teken en mijten. Van Covid-19weten we dat nog niet. Neem bij ratten overlast direct contact op met A-spect Plaagdierbeheersing. Meer weten over ratten bestrijden.

Ratten knagen

Naast de risico’s van overbrengen van ziektes kunnen ratten ook behoorlijke schade aanrichten. Ratten knagen van nature. Knagen doen ze aan allerlei materialen waaronder elektriciteitskabels. Dit geeft risico op storing binnen uw bedrijf of woning en kan zelfs leiden tot brand.

Muizen bestrijden

Doordat de tanden van muizen constant door groeien, moeten ze blijven knagen om de tanden te slijten. Dit veroorzaakt veel knaagschade aan onder andere kabels, en kan zelfs brand veroorzaken. Ook zijn muizen dragers van ziektekiemen. Die verspreiden ze vooral via uitwerpselen en urine. Meer weten over muizen bestrijden.

De gouden tip om ongedierte te voorkomen:  Wees schoon en opgeruimd!.

Ratten en muizen zijn op zoek naar voedsel en schuilgelegenheid. Geeft u hen daartoe geen kans dan zullen zij niet bij uw woning verblijven.

Heeft u overlast? Wij raden u aan ongediertebestrijding te laten uitvoeren. Aarzel niet om contact op te nemen met A-spect plaagdierbeheersing. Bel direct bel 0525-842364 of vul het contactformulier in.