Skip to main content

Ongediertebestrijding voor de agrarische sector!

Ongediertebestrijding voor de agrarische sector!

A-spect verzorgt ongediertebestrijding voor de agrarische sector. Als agrarisch ondernemer weet u hoe belangrijk een gezonde leefomgeving voor mens en dier is. Ongedierte kan deze leefomgeving verstoren en daarbij grote financiële schade veroorzaken. Niet alleen door knaagschade aan de stallen of de voervoorraad. Maar ook doordat ongedierte zoals muizen, zwarte en bruine ratten, vliegen en vogels ziektekiemen mee kunnen brengen.

A-spect plaagdierbeheersing is gespecialiseerd in bestrijding en preventie van ongedierte in de agrarische sector. Wij werken met u samen om plaagdieren te beheersen. Neem daarom bij overlast contact met ons op 0525-842364. Of mail info@a-spect.nl of vul het contactformulier in.

Onze specialisten zijn speciaal voor de agrarische sector opgeleid. Daardoor hebben zij ruime ervaring in het effectief bestrijden van muizen, zwarte en bruine ratten.

Wij nemen u de zorg voor ongedierte uit handen. Daarom gaan wij graag deze samenwerking met u aan!

A-spect Plaagdierbeheersing is een onmisbare partner voor elke agrarische ondernemer met passie voor zijn of haar agrarische onderneming.

Betrouwbaar, vakkundig en snel, dat is waar A-spect Plaagdierbeheersing voor staat. Wij richten ons op kwaliteit en service. Onze aanpak gaat verder dan bestrijden alleen! Wij leveren een complete aanpak van ongedierte, waarbij preventie ons uitgangspunt is voor de toekomst.

Daarnaast helpt onze ongediertebestrijding voor de agrarische sector bij het naleven van de wetgeving.

Deze pakketten omvatten:

  • Inrichting van uw plaagdierbeheersplan met vang en detectiemiddelen.
  • Een overzichtelijk digitaal systeem waarin plattegronden en werkzaamheden worden bijgehouden.
  • Wettelijke risico-inventarisatie eenmaal per jaar.
  • Wij verhelpen kleine bouwkundige gebreken.
  • U krijgtprofessioneel advies op het gebied van onderhoud, wering en opslag om het risico op ongedierte te beperken.
  • Wij werken voor u in heel Nederland.

 

Uw voordeel:

  • Ongedierte altijd onder controle!
  • U heeft korte lijnen met uw vaste bestrijdingstechnicus.
  • Uw bestrijdingstechnicus is allround specialist. Daardoor is hij inzetbaar voor alle werkzaamheden van ongediertebestrijding. Ook wering en preventie.
  • Deze scherpe prijs gaat nooit ten koste van onze uitstekende kwaliteit.
  • Extra werkzaamheden voeren wij uit volgens vooraf vastgestelde tarieven.

Biologische ongediertebestrijding

Ook voor biologische landbouw bent u bij ons aan het juiste adres. Wij voldoen aan alle SKAL normen en Europese regelgeving op het gebied van ongediertebestrijding.

Hoe ratten een melkveehouder ziek maakten in de agrarische sector.

Melkveehouder Roelof de Jong uit het Friese Abbega kreeg de ziekte van Weil, ook wel rattenziekte genoemd. Het begon in september. Roelof voelde zich moe en rillerig en kreeg rode vlekken op zijn voeten. Hij werd doorverwezen naar het ziekenhuis. Er kwamen vage klachten bij. Enkele dagen daarna kreeg de Fries de diagnose: de ziekte van Weil. ‘Waarschijnlijk opgelopen door besmet water in de autobanden op de kuil’, aldus de melkveehouder.

De bacterie leptospirose veroorzaakt de ziekte van Weil. Zo’n 60 tot 70 procent van de ratten, muizen en andere knaagdieren draagt deze bacterie bij zich. Zij kunnen de bacterie via hun uitwerpselen achterlaten.

De Jong vertelt zijn verhaal om andere boeren te waarschuwen. ‘Als je griepverschijnselen hebt en de klachten sudderen door, denk aan de ziekte van Weil. Handel snel, want het kan dodelijk zijn.’

Bron: Nieuwe Oogst, melkvee 8 feb 13.00.

Ongediertebestrijding en Wetgeving 2023.

Voor gebruik van gif tegen ratten en muizen wordt IPM (integrated pest management) verplicht. Om hieraan te voldoen moet uw bedrijf voldoen aan de eisen van IPM en worden gecontroleerd door een externe instantie. Daarmee vervalt de KBA licentie zoals we die nu kennen. Bron ctgb

Ratten leven nooit alleen!

Ratten leven in populaties.  1 rat kan voor een plaag van 2000 ratten zorgen in 1 jaar tijd. 1 Rat in de maiskuil kan al 1000 kg maïs vernielen. Dit komt door aantasting van de luchtdichte kuil, bevuiling en opname. Bij een populatie van 20 ratten verliest u € 1.300,- euro aan kuilmais. Meer informatie over ratten leest u hier.

Contact

De specialisten van A-spect plaagdierbeheersing staan voor u klaar met raad en daad. Neem daarom contact met ons op 0525-842364. Of mail info@a-spect.nl of vul het contactformulier in.