Skip to main content

Ongediertebestrijding

Bij ongediertebestrijding kunt u denken aan het bestrijden van wespen, vliegen, motten, mollen, mieren of houtworm. Met ruim 12 jaar ervaring in het bestrijden van ongedierte, werken wij vanuit het Integrated Pest Management (IPM) principe. Hierdoor beperken wij het gebruik van milieubelastende bestrijdingsmiddelen tot een minimum. Dit is onder andere van belang voor de voedselveiligheid binnen de voedselindustrie en uiteraard het milieu.

Zelf ongedierte bestrijden?

Wij komen in actie wanneer het om plaagbestrijding gaat. Zelf kunt ook ook veel doen om ongedierte af te weren en of te bestrijden. Komt u er niet uit, of blijft het ongedierte terugkomen? Dan is het verstandig om over te gaan op professionele ongediertebestrijding. Onderstaand geven wij van de top 3 te bestrijden plaagdieren in Nederland een aantal tips.

Wespen bestrijden

Het bestrijden van wespen rondom het huis of bedrijventerrein is een professionele klus. Om van een wespenplaag af te komen is het noodzakelijk dat u het wespennest vindt om van het probleem af te komen.

Lees meer over het bestrijden van wespen.

Mieren bestrijden

Nederland kent wel 184 verschillende soorten mieren, waarvan de Wegmier en de Faraomier het meest bekend zijn. Waar de Wegmier (alleen) voor veel overlast kan zorgen, verspreidt de Faraomier ziekteverwekkers bij de afscheiding van urine en ontlasting. Bij een enkele verdwaalde mier volstaat de bestrijding die u zelf kan kopen. Bedenk wel dat deze bestrijdingsmiddelen geen actieve nawerking hebben en hierdoor niet effectief zijn bij de bestrijding van een mierenplaag in huis of in uw bedrijf.

Lees meer over het bestrijden van mieren.

Houtworm bestrijden

Houtworm is een verzamelnaam voor de diverse kevers die houtschade toebrengt. De meest bekende soorten zijn de gewone houtkever, de bonte knaagkever, spinthoutkever en de meest schadelijke: de boktor, ook bekend als de huisboktor. De term houtworm is afkomstig van de fase (larve en worm) waarin de kever het hout aantast voordat hij als kever uitvliegt.

Lees alles over houtworm bestrijding.