Skip to main content

Bedwantsen bestrijden

Rode bultjes en verschrikkelijk veel jeuk? Dan is de kans groot dat u last heeft van bedwantsen, ook wel bedbugs genoemd.

Bedwantsen herkennen

De bedwants is een kleine parasiet (tussen de 4 en 9 mm lang) die van mensenbloed leeft. Hierdoor zijn ze roodbruin van kleur en zelf donkerrood na een maaltijd. Deze beestjes worden aangetrokken door de mensengeur, lichaamswarmte en kooldioxide. Ze blijven slechts tussen de 5 en 10 minuten op hun gastheer/vrouw zitten gedurende het bloedzuigen. Daarna zoekt de bedwants een beschutte plek, dat bestaat uit uw matras, achter het behangpapier, plafondranden, stopcontacten of lambrisering.

Oorzaak van Bedwantsen

Hoe de bedwants zich precies verspreid is lastig te achterhalen. Hij verplaatst zich letterlijk van bed tot bed. Die ene hotelovernachting, of het slaapfeestje van een van de kinderen kan de oorzaak zijn geweest. Het krijgen van de bedwants is niet zo lastig, ervan afkomen is iets heel anders.

Bedwantsen bestrijden

Een bedwants wordt maximaal anderhalf jaar oud en ze kunnen zonder voeding gedurende meer dan een jaar overleven. Heeft u bedwantsen in huis of in uw bedrijf? Verplaats dan zo min mogelijk van en naar de ruimte waarin hij zich (vermoedelijk) bevindt. Was alles wat gewassen kan worden op minimaal 60 graden uit. Let er wel op dat u alles eerst inpakt in plastic voordat u het naar de wasmachine brengt om verdere verspreiding onderweg te voorkomen. Een bestrijding tegen bedwantsen is noodzakelijk om van dit probleem af te komen. Onze professionele ongediertebestrijders staan voor u klaar.

Wilt u graag een inspectie omdat u er niet zeker van bent of het wel bedwants is? Of ontvangt u graag hulp bij het bestrijden van bedwantsen? Neem dan gerust contact op met ons via 0525-842364 of vul het contactformulier in.