Skip to main content

Hoornaar wespen

Hoornaar wespen zijn groter dan gewone wespen. De hoornaar is een wespensoort die veel voorkomt in Nederland. De 30 mm grote vliegende insecten zijn geel, zwart en bruinrood gekleurd. Hoornaar wespen zijn over het algemeen niet agressief. De hoornaar wordt echter wel agressief wanneer men te dicht bij het hoornaarnest komt. Zolang u op afstand blijft is er geen gevaar voor agressie van de hoornaars.

Hoornaars leven van suikerhoudend voedsel en insecten. Hoornaars kunnen schadelijk zijn voor bijen en bijenhouders. Hoornaars steken bijen dood en verzamelen de honing.

Hoornaar bestrijden

Hoornaar wespen zijn nuttige dieren. Zo lang ze geen direct gevaar vormen is een hoornaar bestrijding niet nodig. Indien hoornaars overlast of gevaar veroorzaken is bestrijding van een hoornaarsnest mogelijk. Wij raden sterk aan om professionele hulp dan in te schakelen.

Bestrijding

Let op dat u niet in een hoornaar nest gaat prikken of er iets overheen gooit want dit is niet de juiste manier van wespen bestrijden. Hiermee maakt u het erger. Hetzelfde geldt voor het dichtstoppen van een holte, de hoornaar weet dan toch een andere uitweg te vinden. Hoornaarbestrijding voeren wij uit met beschermende kleding en de juiste apparatuur. Onze ongediertebestrijders staan voor u klaar en kunnen vakkundig een hoornaarsnest verwijderen.

Wilt u een hoornaar nest verwijderen bestrijden?  Neem vrijblijvend contact op met A-spect plaagdierbeheersing door te bellen met 0525-842364, of vul ons contactformulier in.

Aziatische hoornaars

De Aziatische hoornaar wesp is een exotische wespensoort die ook in Nederland steeds vaker wordt aangetroffen. Aziatische hoornaars zijn goed te herkennen aan zijn volledige zwarte borststuk. Ook de poten zijn zwart, maar de uiteinden van de poten zijn felgeel.

De Aziatische hoornaar wesp is een jager, met een sterke voorkeur voor honingbijen. De soort kan honingbijenkasten binnendringen, waarna de nesten volledig worden leeggeroofd.

De Aziatische hoornaar is voor de mens niet gevaarlijker dan de Europese hoornaar. Echter Aziatische hoornaars zijn agressiever dan de gewone hoornaar. Steken zijn vaak pijnlijker dan van andere wespensoorten.

Aziatische hoornaars bestrijden

De Aziatische hoornaar wesp staat op de Europese Unielijst van exoten. Dit houdt in dat het verplicht is om het Aziatische hoornaarnest te bestrijden wanneer deze wordt aangetroffen. Wij raden sterk af om zelf nesten te behandelen of te verwijderen wegens de risico’s op meerdere steken.

Aziatische hoornaarbestrijding voeren wij uit met beschermende kleding en de juiste apparatuur. Onze ongediertebestrijders staan voor u klaar en kunnen vakkundig een Aziatisch hoornaar nest verwijderen.

Aarzel niet om contact op te nemen met A-spect plaagdierbeheersing. Bel direct 0525-842364 of vul het contactformulier in. 

Gewone Hoornaar

Aziatische Hoornaar