Kakkerlakken bestrijden

Kakkerlakken zijn vervelende gasten, ze zijn erg goed in zichzelf verstoppen en planten zich razendsnel voort. Ze komen vaak ongemerkt uw bedrijf of huis binnen. Eén kakkerlak kan uitgroeien tot een ware plaag en vraagt om een grondige aanpak. Als u denkt last te hebben van kakkerlakken, aarzel dan niet om contact op te nemen met A-spect plaagdierbeheersing. Bel direct 0525-842364 of vul het contactformulier in.

Wanneer u in het buitenland op vakantie bent, zeker wanneer het een van de warme landen betreft, zult u ongetwijfeld met kakkerlakken in aanraking zijn gekomen. Ook in Nederland komen kakkerlakken voor. De belangrijkste soort in Nederland is de zogenaamde Duitse Kakkerlak. Als het donker wordt komen de kakkerlakken tevoorschijn. Dat is het moment waarop zij op zoek gaan naar voedsel. Schade door directe vraat is niet erg groot. Belangrijker is de voedselverontreiniging die ontstaat door de uitwerpselen van kakkerlakken. Hierdoor worden vele bacteriën, en dus ziekten, verspreid. Doordat de beestjes zich niet of nauwelijks laten zien wanneer het licht is worden zij vaak pas opgemerkt als zij in grote aantallen aanwezig zijn. Wanneer dat het geval is volstaat het niet om zelf met een, in de handel verkrijgbaar middel een bestrijding uit te voeren. Het is dan zeer aan te raden contact op te nemen met A-spect plaagdierbeheersing.

Tips om kakkerlakken te voorkomen

  • Zorgvuldige hygiëne: houd uw huis (badkamer, keuken) en gebouw goed schoon.
  • Houd uw huis, bedrijf of magazijn gestructureerd en opgeruimd, kakkerlakken houden van rommelige omgevingen, omdat die schuilplaatsen bieden.
  • Controleer geïmporteerde goederen, ladingen of binnengebrachte etenswaren voor ze te openen.
  • Zorg ervoor dat uw etenswaren in goed afsluitbare blikken en dozen zitten.
  • Verwijder kruimels en ander voedselafval zo snel mogelijk.
  • Sluit vuilnisemmers zorgvuldig en zet ze bij voorkeur ’s nachts buiten.

Bel 0525-842364 of vul het contactformulier in voor een afspraak of meer informatie over dit probleem.