Skip to main content

Kakkerlakken bestrijden

Kakkerlakken zijn vervelende gasten, ze zijn erg goed in zichzelf verstoppen en planten zich razendsnel voort. Ze komen vaak ongemerkt uw bedrijf of huis binnen. Eén kakkerlak kan uitgroeien tot een ware kakkerlakken plaag en vraagt om een grondige aanpak. Als u denkt last te hebben van kakkerlakken, aarzel dan niet om contact op te nemen met A-spect plaagdierbeheersing. Bel direct 0525-842364 of vul het contactformulier in.

De Duitse kakkerlak is de meest voorkomende soort kakkerlak in Nederland. Kakkerlakken kunnen op allerlei plaatsen voorkomen in woningen, levensmiddelenbedrijven, bakkerijen hotels, restaurants. Vaak worden kakkerlakken middels producten of verpakkingen uw woning of bedrijf binnengebracht.  Als het donker wordt komen de kakkerlakken tevoorschijn. Dat is het moment waarop zij op zoek gaan naar voedsel. Schade door directe vraat is niet erg groot. Belangrijker is de voedselverontreiniging die ontstaat door de uitwerpselen van kakkerlakken en Duitse kakkerlak. Hierdoor worden vele bacteriën, en dus ziekten, verspreid. Doordat kakkerlakken zich niet of nauwelijks laten zien wanneer het licht is worden zij vaak pas opgemerkt als zij in grote aantallen aanwezig zijn. Wij raden u aan direct contact op te nemen met A-spect plaagdierbeheersing.

Kakkerlakken plaag herkennen

De meest voorkomende kakkerlak is de Duitse Kakkerlak. Volwassen dieren zijn lichtbruin en hebben twee zwarte lengtestrepen op het borstschild. Ze zijn 10 tot 15 mm groot en hebben antennes. De dieren komen vaak voor in donkere, warme ruimtes. Kakkerlakken bestrijden is in alle gevallen noodzakelijk om een kakkerlakkenplaag te voorkomen.

De kakkerlak bestrijden en voorkomen

  • Houdt uw huis, bedrijf of magazijn gestructureerd en opgeruimd, kakkerlakken houden van rommelige omgevingen, omdat die schuilplaatsen bieden.
  • Controleer geïmporteerde goederen, ladingen of binnengebrachte etenswaren voor ze te openen.
  • Zorg ervoor dat uw etenswaren goed zijn afgesloten.
  • Verwijder kruimels en ander voedselafval zo snel mogelijk.
  • Sluit vuilnisemmers zorgvuldig en zet ze bij voorkeur ’s nachts buiten.

De kakkerlak bestrijden

Kakkerlakken kunnen een hardnekkig probleem blijken en kan uitgroeien tot een ware plaag. Een kakkerlakkenbestrijding is vaak noodzakelijk om dit probleem het hoofd te bieden. Onze ongediertebestrijders staan voor u klaar. Met gerichte aanpak en preventie lossen wij uw probleem op en voorkomen dat er een nieuwe kakkerlakken plaag ontstaat.

Bel 0525-842364 of vul het contactformulier in voor een afspraak of meer informatie over dit probleem.