Skip to main content

Mieren bestrijden

Kleine, snelle beestjes over het keukenblad, een fruitmand vol zwarte beestjes, de honing- of snoeppot die wordt aangevallen. Allemaal tekenen van een mieren in huis of bedrijfspand. In de loop van het voorjaar kunnen de koninginnen al duizenden mieren produceren die enkel en alleen aanwezig zijn om te werken. Dit werk bestaat uit het ophalen van voedsel voor de larven, en het creëren van nieuwe ruimten voor een groter nest. De meeste mieren zijn geen dragers van ziekten, maar ze kunnen wel voor besmetting van voedsel en onhygiënische situaties zorgen. Een enkele mierensoort wordt bijtgraag als we in de buurt van hun voedselbron of nest komen, en de Faraomier kan via urine en ontlasting ziektekiemen verspreiden. In de zomer ondernemen mannetjes en koninginnen de zogenaamde bruidsvlucht. Men ziet dan vliegende mieren. Aarzel niet om contact op te nemen met A-spect plaagdierbeheersing. Bel direct 0525-842364 of vul het contactformulier in.

Mierenplaag herkennen

  • U ziet het gekrioel van mieren in huis of buiten.
  • U ziet vliegende mieren.
  • U ziet looppaden van de mieren (mierenstraten). Een groot aantal mieren dat gebruik maakt van hetzelfde spoor.
  • Een mierennest van wegmieren is te herkennen als een klein hoopje aarde in de grond. Andere mieren bouwen hun nest graag in muren of op andere donkere, rustige locaties. Deze zijn vaak moeilijk te herkennen en te vinden.
  • Verzakking van tegels en stenen door nestbouw.

Mierenoverlast

Mieren in keuken of restaurant is onhygiënisch. Dit kan leiden tot productvervuiling, voedsel vervuiling en imagoschade. Effectieve snelle mierenbestrijding voorkomt dat het tot een mierenplaag uitgroeit.

Mieren verwijderen

Het belangrijkste om een mierenplaag te voorkomen is om voedsel afgesloten te houden en keuken of terras schoon. Mieren zijn altijd op zoek naar (zoet) voedsel. Een mierennest blijft bestaan wanneer de koninginnen leven. Deze zijn diep in het nest verborgen. De werksters ziet u buiten het mierennest lopen. Wanneer u het mierennest met koninginnen verwijderd verdwijnt het probleem.

Mieren bestrijden

In de winkel zijn meerdere doe-het-zelf artikelen te verkrijgen voor het bestrijden van mieren in huis. Dit is inderdaad een mogelijkheid wanneer het gaat over een verdwaalde mier. Huis, tuin en keukenmiddelen hebben geen actieve nawerking en te weinig werkzame stof waardoor het niet voldoende is om een mierennest te bestrijden. Ook werken deze niet tegen vliegende mieren. Wij raden aan om contact op te nemen met ons, A-spect plaagdierbeheersing, op te nemen. Onze ongediertebestrijders kunnen bepalen met welke mier we te maken hebben, welke leefwijze deze mierensoort heeft en op deze wijze een geschikte en gepaste mieren bestrijding uitvoeren.

Meest voorkomende mierensoorten in Nederland

  • Wegmier
  • Roger’s mier
  • Faraomier
  • Argentijnse mier
  • Houtmier

Bel 0525-842364 of vul het contactformulier in voor een afspraak of meer informatie over dit probleem.