Skip to main content

Muggen bestrijden

Irriterend gezoem? Jeukende rode bultjes? Vervelende muggen!

De aanwezigheid van muggen in uw bedrijf of huis is erg hinderlijk. Als u last heeft van een paar muggen kunt u deze makkelijk zelf onder controle krijgen. Een grote muggenplaag is lastig te beheersen, omdat het vaak onduidelijk is waar de muggen vandaan komen. Onze ervaren ongediertebestrijders komen graag langs op uw locatie om de situatie in kaart te brengen, de bron op te sporen en de situatie op een correcte manier te behandelen. Aarzel niet om contact op te nemen met A-spect plaagdierbeheersing. Bel direct 0525-842364 of vul het contactformulier in.

In Nederland leven 25 verschillende soorten muggen. Deze zijn in de zomer vaak hinderlijk, omdat de wijfjes mensen kunnen steken. Zij moeten bloed zuigen om zo hun eitjes tot rijpheid te kunnen brengen. Hoe goed u zich ook tegen muggen beschermd, er is er altijd wel eentje die u weet te bijten.

De muggen waar wij veel overlast van hebben verspreiden geen ziektes, maar de irritatie die muggenbeten veroorzaken is er vaak niet minder om!

Muggen houden van warm, vochtig weer en er moet stilstaand water in de buurt zijn. Alle soorten muggen leggen hun eieren in het water, voor sommige soorten is een klein laagje water al genoeg. Zelfs in een ondiepe plas na een regenbui kan een mug haar eitjes leggen.

Een wijfje legt 100 of meer eitjes. De larven die uit deze eitjes komen, halen adem via een adembuis die in de lucht aan het wateroppervlak uitmondt. Zij kunnen dus prima in sterk vervuild en zuurstofarm water leven. Als de larven verstoord worden, vluchten zij naar de diepte, maar moeten na enige tijd terugkeren naar het wateroppervlak om adem te halen.

Muggen komen dus voornamelijk voor in waterrijke gebieden maar ook in gebouwen waar water stil staat, bijvoorbeeld in de kruipruimte. De wijfjes van sommige soorten overwinteren dan ook in gebouwen.

Muggenplaag voorkomen

 • Vermijd stilstaand water in emmers, dakgoot of plat dak. Dit is een perfecte plek voor muggen om hun eitjes in te leggen.
 • Houd uw waterleidingen en afvoerputjes schoon en spoel ze regelmatig door.
 • Laat ’s avonds of ’s nachts geen ramen of deuren openstaan. Muggen komen af op warmte en niet op licht zoals vaak gedacht wordt. Een mug kan lichaamswarmte waarnemen op 20 meter afstand.
 • Plaats gaashorren in uw deuren en ramen en hang eventueel een klamboe op.
 • Muggen houden van zoete geurtjes. Spuit daarom zo min mogelijk parfum op. Een citroenkaars- of plant in de slaapkamer kan helpen om de kamer zo sterk te laten ruiken, dat de mug jouw lichaamswarmte niet meer ruikt.
 • Maak gebruik van onze elektrische insectenvangers: deze lamp maakt gebruik van UV-licht om allerlei insecten aan te trekken en electrocuteert ze.

Meest voorkomende muggen in Nederland

 • Steekmuggen
 • Dansmuggen
 • Langpootmuggen
 • Motmuggen
 • Tijgermuggen

Bel 0525-842364 of vul het contactformulier in voor een afspraak of meer informatie over dit probleem.