Papiervisjes bestrijden

Ze behoren weliswaar alledrie tot de familie van de franjestaarten, maar daarmee houdt de gelijkenis tussen het ovenvisje, het zilvervisje en het papiervisje min of meer op. Zijn de eerste twee immers relatief onschuldig van karakter, het papiervisje is een ander verhaal. Dit beestje gedijt het beste in droge, warme ruimtes en plant zich daar in rap tempo voort. En omdat het zich voedt met cellulose, een stof die vooral in papier voorkomt, is het de nachtmerrie van menig bibliotheek en archief. Papiervisjes zijn bezig met een opmars en moeilijk te bestrijden.

De laatste jaren is het papiervisje uitgegroeid tot een van de grootste, maar nog vrij onbekende plaag in ons land. De stijgende temperaturen en slechte ventilatie van nieuwbouwwoningen vormen de voornaamste oorzaken. Het gedijt het beste bij een temperatuur van ca. 37 °C en is dan ook vooral te vinden op warme, droge plaatsen, bijv. in de boekenkast of achter de centrale verwarming.

Aarzel niet om contact op te nemen met A-spect plaagdierbeheersing. Bel direct 0525-842364 of vul het contactformulier in.

Papiervisjes voorkomen

Stop kieren en gleuven dicht om de omstandigheden waarin papiervisjes goed gedijen te beperken.
Laat geen boeken, papier of kleding langere tijd op de vloer liggen.

Bestrijding

Worden de papiervisjes in een woning of bedrijfspand aangetroffen, dan is de inzet van een professionele bestrijder met chemische middelen absoluut noodzakelijk. Het probleem moet in de gehele woning zorgvuldig in beeld worden gebracht, waarna een behoorlijk ingrijpende behandeling ervoor moet zorgen dat de plaag afdoende wordt bestreden. Een ‘lokale’ chemische behandeling is dan niet voldoende. Omdat ook naastgelegen woningen moeten worden behandeld, is bestrijding alleen effectief als alle buren meewerken. Daarnaast zijn er maatregelen nodig om een nieuwe plaag te voorkomen. Anders kan het papiervisje een hardnekkige bezoeker blijken.

Heeft u last van papiervisjes in uw bedrijf of huis of heeft u een andere vraag? Neem vrijblijvend en kosteloos contact op met A-spect plaagdierbeheersing. Bel 0525-842364 of vul ons contactformulier in.