Skip to main content

Papiervisjes, zilvervisjes en ovenvisjes bestrijden

Ze behoren weliswaar alledrie tot de familie van de franjestaarten, maar daarmee houdt de gelijkenis tussen het ovenvisje, het zilvervisje en het papiervisje min of meer op. Zijn de eerste twee immers relatief onschuldig van karakter, het papiervisje is een ander verhaal. Lees hier meer over zilvervisjes.

Papiervisjes

Het papiervisje gedijt het beste in droge, warme ruimtes en plant zich daar in rap tempo voort. En omdat het zich voedt met cellulose, een stof die vooral in papier voorkomt, is het de nachtmerrie van menig bibliotheek en archief.

De laatste jaren is het papiervisje uitgegroeid tot een van de grootste, maar nog vrij onbekende plaag in ons land. De stijgende temperaturen en slechte ventilatie van nieuwbouwwoningen vormen de voornaamste oorzaken. Het gedijt het beste bij een temperatuur van ca. 37 °C en is dan ook vooral te vinden op warme, droge plaatsen, bijv. in de boekenkast of achter de centrale verwarming.

Papiervisje voorkomen

Stop kieren en gleuven dicht om de omstandigheden waarin papiervisjes goed gedijen te beperken. Laat geen boeken, papier of kleding langere tijd op de vloer liggen.

Papiervisje bestrijden

Worden de papiervisjes in een woning of bedrijfspand aangetroffen, dan is de inzet van een professionele bestrijder absoluut noodzakelijk. Het probleem moet in de gehele pand zorgvuldig in beeld worden gebracht. Er zijn maatregelen nodig om een nieuwe plaag te voorkomen. Anders kan het papiervisje een hardnekkige bezoeker blijken.

Wilt u papiervisjes bestrijden neem contact op met A-spect plaagdierbeheersing.  Bel 0525-842364 of vul ons contactformulier in.

Zilvervisjes

Het zilvervisje gedijt in vochtige, donkere ruimtes. Zilvervisjes richten nauwelijks schade aan, maar het ziet er wel onhygiënisch uit. Wanneer ruimtes goed geventileerd worden en luchtvochtigheid zakt wordt het probleem minder.

Zilvervisje bestrijden

A-spect plaagdierbeheersing kan zilvervisjes bestrijden wanneer het probleem blijft bestaan.

Wilt u papiervisjes bestrijden of zilvervisjes bestrijden in uw bedrijf of huis of heeft u een andere vraag? Neem contact op met A-spect plaagdierbeheersing. Bel 0525-842364 of vul ons contactformulier in.