Ratten bestrijden

Ratten zijn een groot gezondheidsrisico voor mens en dier. Ratten kunnen dragers zijn van verschillende ziektes waaronder Ziekte van Weil, E. coli, Salmonella en TBC. Ook zijn het dragers van vlooien, teken en mijten. Neem bij overlast of een vermoeden van overlast direct contact op met A-spect Plaagdierbeheersing.  Bel direct 0525-842364 of vul het contactformulier in.

Rattenplaag herkennen

  • Holen, gangen en gaten. Vaak ook met een berg weggegraven zand er voor.
  • Vaak zien we deze verschijnselen langs schuren, composthopen, sloten en onder veranda’s.
  • Uitwerpselen. Deze zijn langwerpig en donker van kleur. tussen 10 en 20 mm lang.
  • Stank. Ratten veroorzaken een muskus/ammoniak lucht, vooral in afgesloten ruimten goed te ruiken.
  • Schade aan materialen. In hun zoektocht naar voedsel en nestelmateriaal knagen ze aan alles wat ze maar kunnen gebruiken of waar eten ligt opgeslagen.

Ratten bestrijden

Is er sprake van een grote plaag, of is het een terugkerend probleem, dan is het verstandig een professioneel ongediertebestrijder in te schakelen. A-spect plaagdierbeheersing heeft de ervaring en de kundigheid om u van het probleem af te helpen. Tijdens de bestrijding zullen wij u van adviezen voorzien om uw pand of schuur rattenvrij te houden door aan te geven welke preventiemaatregelen er getroffen kunnen worden. Desgewenst kan A-spect plaagdierbeheersing deze maatregelen uiteraard ook voor u uitvoeren.

Bel 0525-842364 of vul het contactformulier in voor een afspraak of meer informatie over dit probleem.