Skip to main content

Ratten bestrijden

Ratten zijn een groot gezondheidsrisico voor mens en dier. Ratten kunnen dragers zijn van verschillende ziektes waaronder Ziekte van Weil, E. coli, Salmonella en TBC. Ook zijn het dragers van vlooien, teken en mijten. Neem bij ratten overlast of een vermoeden van overlast direct contact op met A-spect Plaagdierbeheersing.  Bel direct 0525-842364 of vul het contactformulier in.

Ratten knagen

Naast de risico’s van overbrengen van ziektes kunnen ratten ook behoorlijke schade aanrichten. Ratten knagen van nature. Knagen doen ze aan allerlei materialen waaronder elektriciteitskabels. Dit geeft risico op storing binnen uw bedrijf of woning en kan zelfs leiden tot brand.

Rattenplaag herkennen

Hier herkent u een rattenplaag of de aanwezigheid van ratten? Rattenactiviteit kunt u herkennen aan meerdere signalen.

  • Er kunnen holen, gangen en gaten worden gevonden. Vaak ook met een berg weggegraven zand ervoor. Vaak zien we deze verschijnselen langs schuren, composthopen, sloten en onder veranda’s.
  • Er worden uitwerpselen van ratten gevonden. Ratten laten hun urine en uitwerpselen achter op de plekken waar ze lopen. Deze uitwerpselen zijn langwerpig en donker van kleur, tussen 10 en 20 mm lang.
  • Er wordt stankoverlast waargenomen. Ratten veroorzaken een muskus/ammoniak lucht, vooral in afgesloten ruimten is dit goed te ruiken.
  • Ratten knagen aan materialen. In hun zoektocht naar voedsel en nestelmateriaal knagen ratten aan alles wat ze maar kunnen gebruiken of waar eten ligt opgeslagen. Deze schade aan materialen is een signaal dat ratten aanwezig zijn.

Ratten bestrijden

Is er sprake van een grote rattenplaag of is het een terugkerend probleem, dan is het verstandig een professioneel ongediertebestrijder in te schakelen. A-spect plaagdierbeheersing heeft de ervaring en de kundigheid om u van het probleem af te helpen. Tijdens de rattenbestrijding zullen wij u van adviezen voorzien om uw pand of schuur rattenvrij te houden door aan te geven welke preventiemaatregelen er getroffen kunnen worden. Desgewenst kan A-spect plaagdierbeheersing deze maatregelen uiteraard ook voor u uitvoeren. Voor advies staan wij bij A-spect voor u klaar.

Kosten ratten bestrijden

De kosten voor een rattenbestrijding is afhankelijk van de grootte van het probleem en waar de ratten zich bevinden. Een passende methode van rattenbestrijding volgens de principes van IPM (Integrated Pest Management) gaat uit van bestrijding middels mechanische vangsystemen en het voorkomen dat ratten zich opnieuw vestigen. Wilt u direct een indicatie van de kosten voor het bestrijden van de rattenplaag?

Bel 0525-842364 of vul het contactformulier in voor een afspraak of meer informatie over dit probleem.