Skip to main content

Vlooien bestrijden

Wie kent niet de jeuk en de irritatie aan het been als gevolg van een vlooienbeet. Sommige soorten vlooien kunnen zelfs ziekten overbrengen. Meestal zullen vlooien door huisdieren bij mensen in huis komen. De meest voorkomende soort is de zogenaamde “kattenvlo”. Deze komt, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, zowel op honden als katten voor. Na iedere bloedmaaltijd legt het vrouwtje zo’n 4 tot 8 eieren. Het duurt gemiddeld, onder gunstige omstandigheden, 4 tot 6 weken voordat vanuit het eitje een volwassen vlo is ontwikkeld. Kattenvlooien hebben als vervelend kenmerk dat zij ook mensen bijten. Aarzel niet om contact op te nemen met A-spect plaagdierbeheersing. Bel direct 0525-842364 of vul het contactformulier in.

Vlooienplaag voorkomen

Wat u zelf kunt doen om een vlooienplaag te voorkomen is stofzuigen. Hierbij moet er wel aan gedacht worden om de stofzak na iedere stofzuigbeurt te vervangen. Ter voorkoming van een vlooienplaag na de zomervakanties kan het zinvol zijn om het huis preventief te behandelen. Hierbij moet ook op plaatsen waar u normaal gesproken niet komt of loopt de behandeling worden uitgevoerd. Hiervoor zijn in de handel middelen verkrijgbaar die u zelf kunt toepassen. Ook zijn er middelen verkrijgbaar waarmee huisdieren behandeld kunnen worden om vlooien te voorkomen. Volg wel, bij het gebruik van een of meer van deze middelen, ten allen tijde de voorschriften van het etiket.

Bestrijding

Loopt het werkelijk de spuigaten uit en vormen de vlooien een ware plaag? Vraag dan A-spect plaagdierbeheersing om in te grijpen. Sommige middelen tegen vlooien zijn zeer effectief, maar mogen alleen worden gebruikt door deskundigen die in het bezit zijn van een bewijs van vakbekwaamheid. U kunt deze middelen dus niet zelf gebruiken. Alle specialisten van A-spect plaagdierbeheersing zijn in het bezit van dit bewijs en kunnen u van het probleem afhelpen.

Bel 0525-842364 of vul het contactformulier in voor een afspraak of meer informatie over dit probleem.