Wespen bestrijden

Er zijn verschillende soorten wespen in Nederland. De meest voorkomende zijn de gewone wesp (of limonadewesp) en de Duitse wesp. Als deze soorten wespen nesten bouwen in de grond noemen we ze in het algemeen grondwespen. Een wespennest overleeft maar één zomer. Als de herfst aanbreekt, sterft het volk en alleen de vrouwtjes die het nest verlaten hebben en bevrucht zijn overwinteren. 
Wespen maken een vervelend geluid en kunnen om verschillende redenen mensen steken. Dit kan een pijnlijke reactie op ons lichaam geven. De angel moet verwijderd worden om erger te voorkomen. Wanneer de wespen gaan nestelen kan dit in of in de buurt van uw woning of bedrijf gebeuren. Dit zorgt voor flink wat overlast. Wespen bestrijden is niet gemakkelijk, het is dan ook verstandig om dit door een professionele partij uit te laten voeren. Aarzel niet om contact op te nemen met A-spect plaagdierbeheersing. Bel direct 0525-842364 of vul het contactformulier in.

Tips om wespenoverlast te voorkomen

  • Maak geen heftige bewegingen als er een wesp in de buurt komt.
  • Dek vlees en zoete gerechten af als u buiten eet.
  • Geef ter voorbereiding van de barbecue de wespen iets anders ‘te eten’ op afstand van de barbecue.
  • Gebruik geen zoete of sterke parfums.
  • Drink niet uit een blikje of een donkerkleurig flesje dat geopend buiten heeft gestaan.
  • Loop niet op blote voeten buiten.
  • Draag geen felgekleurde kleding.

Wespennest bestrijden

Wij raden sterk aan om professionele hulp in te schakelen. Let op dat u niet in een wespennest gaat prikken of er iets overheen gooit want dit is niet de juiste manier van wespen bestrijden. Hiermee maakt u het erger. Hetzelfde geldt voor het dichtproppen van een holte, de wesp weet dan toch een andere uitweg te vinden.

Heeft u last van wespen of een wespennest bij uw bedrijf of huis of heeft u een andere vraag? Neem vrijblijvend contact op met A-spect plaagdierbeheersing door te bellen met 0525-842364, of vul ons contactformulier in.