Skip to main content

Ratten bestrijden

Ratten bestrijden door A-spect plaagdierbeheersing. De bruine rat en zwarte rat vormen een belangrijk gezondheidsrisico voor mensen en dieren. De ratten kunnen ziekten overbrengen zoals salmonella, de ziekte van Weil en E.Coli. Ratten brengen schade aan voorraad en gebouwen door hun knaaggedrag. Neem bij rattenoverlast direct contact op met A-spect plaagdierbeheersing: 0525-842364 of mail info@a-spect.nl of vul het contactformulier in.

 

Een rattenplaag herkennen

De meest voorkomende rat is de bruine rat. U kunt ratten in huis of ratten in de tuin hebben. Daarnaast kunnen ratten in uw bedrijf komen. Ratten zijn nachtdieren en ziet u niet vaak overdag. Een rattenplaag ontstaat op plekken waar voldoende eten en drinken aanwezig is.

Aanwijzingen voor een rattenplaag zijn:

  • Holen in de tuin of gaten in de tuin. Ratten graven gaten of holen om een nest te bouwen.
  • Een nest ratten bevat vaak jonge ratten
  • Uitwerpselen, ratten laten uitwerpselen achter waar ze lopen van 10 tot 20 millimeter groot.
  • Knaagschade, ratten zijn altijd op zoek naar voedsel en knagen aan materialen.
  • Stankoverlast, ratten kunnen stank veroorzaken

 

Herkent u één of meerdere van deze sporen? Bel direct met A-spect plaagdierbeheersing 0525-842364.

Professioneel ratten bestrijden

A-spect verzorgt rattenbestrijding voor bedrijven en voor rattenbestrijding in huis en rattenbestrijding in de tuin. Onze ongediertebestrijders lossen effectief uw rattenplaag op. Daarnaast voorkomen wij dat opnieuw ratten in uw bedrijfspand of woning binnenkomen. Wij leveren snelle service en effectieve aanpak.

Voorkomen van ratten

Om ratten te voorkomen in uw bedrijfspand of huis is het belangrijk gaten dicht te maken. Ratten kunnen door kieren kleiner dan 1 centimeter kruipen daarom moeten deze dichtgemaakt worden. Daarnaast zijn ratten  altijd op zoek naar voedsel. Daarom is het belangrijk dat afvalbakken gesloten zijn. Zodat er geen voedsel te vinden is op uw terrein.

De bruine rat leeft ook in het riool. Door kapotte buizen kunnen ratten in kruipruimtes komen en zo in bedrijfspanden of woningen. Daarom is het belangrijk dat rioolbuizen gesloten zijn, ook oude vervallen rioolbuizen! Wij controleren dit voor u.

Zelf ratten bestrijden

Zelf ratten bestrijden kan met behulp van bijvoorbeeld rattenklemmen of rattenvallen. Omdat deze zeer effectief zijn in de bestrijding van ratten. Daarom vindt u rattenvallen ook in onze webshop.

Een enkele rat kan snel uitgroeien tot een ware rattenplaag. Daarom  adviseren wij bij aanhoudende problemenrattenbestrijding door één van onze ongediertebestrijders.

Rattenbestrijding door A-spect!

Neem bij rattenoverlast direct contact op met A-spect plaagdierbeheersing: 0525-842364 of mail info@a-spect.nl of vul het contactformulier in.

  1. U neemt contact met ons op.
  2. A-spect voert inspectie uit en adviseert op preventie
  3. De bestrijdingstechnicus van A-spect bestrijdt het probleem
  4. A-spect levert opvolging en controle van de bestrijding totdat het probleem is opgelost.

Tot slot: A-spect is Keurmerk plaagdiermanagement gecertificeerd, IPM gecertificeerd, CEPA certified en VCA gecertificeerd.