Skip to main content

Veel mensen denken bij geluid in de woning aan een steenmarter in huis. Echter veel van deze meldingen blijkt het te gaan om overlast van muizen en soms ratten.

In een enkel geval gaat het inderdaad om overlast van een steenmarter. Wij mochten deze periode een inspectie uitvoeren met camera’s in verband met geluidsoverlast. Hier bleken inderdaad twee marters zich in een woning schuil te houden.

Steenmarter herkennen

Een steenmarter heeft het formaat van een slanke kat met een lengte van 40 tot 50 centimeter en weegt 1,5 tot 2 kilogram. Ze zijn grijsbruin van kleur met een witte bef.

Steenmarters kunnen geluidoverlast veroorzaken vooral ’s nachts en stankoverlast veroorzaken door uitwerpselen en het meenemen van prooidieren naar hun schuilplek. Daarnaast kunnen steenmarters vernielingen aanrichten door met hun scherpe tanden te bijten, waaronder knaagschade aan auto’s, electriciteitskabels en isolatiemateriaal.

Steenmarters zijn beschermd

Steenmarters zijn beschermd en vallen onder de natuurbeschermingswet.

Het is verboden marters opzettelijk te doden of te vangen. Eveneens is het verboden rustplaatsen te beschadigen, te vernielen of te verstoren.

Steenmarter verwijderen

Wat mag u wel?

Een steenmarter heeft meerdere rustplaatsen in zijn leefgebied. Zodra hij tijdelijk niet aanwezig is mag u uw woning laten weren, zodat steenmarters uw woning niet meer kunnen betreden. Om te zorgen dat zij niet om uw woning blijven zoeken naar een andere rustplaats hebben wij de Knock Off Solar Animal Repeller. Dit apparaat verjaagt meerdere ongewenste diersoorten uit uw tuin. Ook ideaal voor plaatsing naast uw auto ter bescherming.

A-spect plaagdierbeheersing voert deze werkzaamheden voor u uit. Bel direct 0525 – 842364 of vul het contactformulier in.  Wij voeren observaties uit met camera’s om zeker te zijn dat steenmarters niet meer aanwezig zijn. Vervolgens brengen wij wering aan zodat marters uw woning niet meer betreden.